nieuws

Start inschrijving Het Dak

Architectuur

De inschrijving voor Het Dak, het project van ontwerper Piet Hein Eek en ontwikkelaar Hans Woerlee, is gestart. Doel is in de Amsterdamse Houthavens een plek te creëren voor de creatieve industrie. Ondernemers kunnen hun eigen werkruimte ontwerpen en bouwen, onder een gemeenschappelijk dak. “Een ministad in één gebouw”, aldus Eek.

Start inschrijving Het Dak

Ondernemers bepalen zelf de ontwikkeling van hun bedrijfspand, van indeling, grootte en ontwerp tot het op maat laten bouwen en de oplevering voor huur of koop. De bonte verzameling van verschillende bedrijven wordt gerealiseerd onder één gemeenschappelijk dak, naar een ontwerp van Piet Hein Eek.

Efficiënt bouwen

Hans Woerlee van PFC2 en Piet Hein Eek wonnen met Het Dak een prijsvraag van het Amsterdams Havenbedrijf. Met een bijeenkomst voor geïnteresseerden is de inschrijving officieel gestart. Vooral de grote vrijheid van ontwerp, de flexibiliteit en de beheersbaarheid van de kosten zouden aantrekkelijk zijn voor ondernemers: efficiënt bouwen en inrichten wat nodig is, weglaten wat overbodig is. Ontwikkelaar en ontwerper en architectenbureau Allard Architecture vervullen een faciliterende en ondersteunende rol bij de ontwikkeling.

Start bouw

Het Dak moet ruim 20.000 m² beslaan. Begin 2013 wordt gestart met de bouw van de eerste fase van 5000 m2. Gerekend wordt op een bouwtijd van ongeveer 9 maanden. Als Het Dak voor de helft is gevuld, start de bouw. De tweede fase telt 15.000 m2. De eerste ondernemers kunnen al bouwen omdat het project, net als een stad, zich almaar zal blijven ontwikkelen.

Reageer op dit artikel