nieuws

Porsche Paviljoen onderscheiden

Architectuur

Het Porsche Paviljoen is onderscheiden met de Automotive Brand Award – Best of Best Architectuur. Het deze zomer geopende tentoonstellingsgebouw ligt in het themapark Autostad in Wolfsburg. Basisvorm in het ontwerp is golvend water, de oervorm van elke Porsche.

Porsche Paviljoen onderscheiden

 

Het paviljoen is een ontwerp van architectenbureaus Henn Architekten (architectuur), HG Merz Architekten en jangled zenuwen (presentatie) en WES & Partner Architekten (landschapsarchitectuur). 

Door de vloeiende lijnen in het gebouw richt de aandacht van de bezoeker zich automatisch op de tentoonstelling waar 25 Porschemodellen het publiek meenemen op een reis door de ontwikkeling van het automerk. Deze reis start met de Porsche 356 uit 1948 en voert via een serie modellen (schaal 1 op 3) naar de drie huidige sportauto’s uit Zuffenhausen. Themafilms, audiofragmenten en media-installaties bieden extra inzicht in de merkwaarden en de filosofie van Porsche.

De prijsuitreiking vindt plaats op 27 september tijdens de Paris Motor Show ‘Mondial de l’Automobile’.

Reageer op dit artikel