nieuws

Paviljoen op zoek naar nieuwe locatie

Architectuur

Studio Jenske Dijkhuis maakte ooit het prijswinnende paviljoen voor de FIRST@108 Public Art Award van de Royal British Society of Sculptors (RBS). Nu is de installatie, na geexposeerd te zijn op diverse plekken in Londen, op zoek naar een nieuwe locatie.

Paviljoen op zoek naar nieuwe locatie

 

 

Het stalen buitenpaviljoen van Studio Jenske Dijkhuis heeft een omvang van ongeveer  ( l.5 x b.3 x h. 2,8 meter) is gemaakt voor de publieke ruimte. De installatie verbeeldt het open, rustige vlakke landschap van Nederland. Volgens de kunstenaar “een werk dat speelt met de overgangen tussen binnen- en buitenruimte. Een ‘buitenkamer’ die de bewegingen en uitzichten inkadert.”

Na het paviljoen te zijn binnengegaan door een smal deurkozijn, leidt een gang van stalen frames naar een groot venster. Reflecterende oppervlakken verduisteren het grootste deel van het uitzicht. Alleen een horizontale strook is open gelaten om doorheen te kijken. Spiegels aan de boven- en onderzijde van de opening maken de lucht op ooghoogte zichtbaar. Daarmee geeft het de illusie van het kijken naar een brede horizon gelijk een driedimensonaal Nederlands landschapsschilderij.

Het kunstwerk is samen gemaakt met ingenieursbureau WSP (eveneens betrokken bij de bouw van The Shard in Londen), de RBS en FluxMetal (een Engels bedrijf gespecialiseerd in grote kunstwerken van metaal).

Wie een nieuwe locatie weet kan mailen naar info@jenskedijkhuis.nl

Reageer op dit artikel