nieuws

NAi: studenten gratis toegang en expositie Louis Kahn

Architectuur

In de maand september is het NAi gratis toegankelijk voor studenten. Op vertoon van je collegekaart kun je de hele maand terecht en de tentoonstellingen van het NAi bekijken.

NAi: studenten gratis toegang en expositie Louis Kahn

 

 

 

 

Op vertoon van de collegekaart 2012/2013 kunnen studenten in ‘Stad van Nederland’ de stad op verschillende manieren beleven. Daarnaast zijn de 100 topstukken uit de collectie van het NAi in ‘De Schatkamer’ te bekijken. Vanaf 8 september is de nieuwe tentoonstelling ‘Louis Kahn, The Power of Architecture’ te zien.

Louis Kahn – The Power of architecture

Louis Kahn (1901-1974) wordt gezien als een van de grootste, meest invloedrijke bouwmeesters van de 20ste eeuw. Hij ontwierp belangrijke, betekenisvolle gebouwen met veel gevoel voor ruimte, licht en materiaal. Zijn gebouwen verheffen en inspireren de mens die zich erin bevindt.

Belangrijke werken van Kahn zijn onder meer het Salk Institute (California), het Kimbell Art Museum (Texas), het Indian Institute of Management (India) en de Assembly Buildings for the Bangladeshi Parliament (Bangladesh).

Praktisch

Louis Kahn – The Power of Architecture bestaat uit tekeningen, schetsen, foto’s, aquarellen, filmmateriaal en maquettes van deze meester-architect.  De tentoonstelling is te zien in het NAi van 8 september 2012 tot en met 6 januari 2013.

Reageer op dit artikel