nieuws

Kunst- en architectuurmanifestatie Façade 2012

Architectuur

Veertien spectaculaire ingrepen in het stadsgezicht van Middelburg vormen tot 18 november het hart van Façade 2012, een grote kunst- en architectuurmanifestatie. De installaties van nationale en internationale kunstenaars verwonderen, betoveren en verbeelden, maar zetten ook aan tot nadenken.

Kunst- en architectuurmanifestatie Façade 2012

 

 

Middelburg staat bij de meeste mensen bekend als een mooie oude monumentenstad. Dit imago wringt met de werkelijkheid, want veel van het beschermd stadsgezicht dateert uit de naoorlogse wederopbouw. De echte stadsgeschiedenis – het bombardement op Middelburg in 1940 en de daaropvolgende brand die honderden panden verwoestte – lijkt uitgewist. Middelburg is hiermee een sprekend voorbeeld voor een thema dat sinds vorige eeuw in de kunst- en architectuurwereld opduikt: authenticiteit. Dit begrip staat tijdens Façade 2012 centraal.

Kunstenaars

Deelnemende kunstenaars zijn, (in alfabetisch volgorde:
Marinus Boezem
Thorsten Brinkmann
Karin van Dam
Tamara Dees
Filip Dujardin
Olaf Holzapfel
Tadashi Kawamata
Krijn de Koning
Renato Nicolodi
Tobias Rehberger
Daan Roosegaarde
George Rousse
Sarah & Charles
Joost van den Toorn

Parallelprogramma

Naast de kunstroute is er een parallelprogramma met rondleidingen, lezingen, filmvertoningen, symposia en een architectuurcongres. Voor de route en het volledige programma, zie www.facade2012.nl.

Reageer op dit artikel