nieuws

Jorissen Simonetti wint opdracht MFA De Vlier te Winterswijk

Architectuur

Jorissen Simonetti architecten sleepte de opdracht in de wacht voor de nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie in Winterswijk. In het gebouw komt een basisschool, een kinderdagverblijf, een buitenschoolse opvang, een sporthal en een wijkcentrum.

Jorissen Simonetti wint opdracht MFA De Vlier te Winterswijk

 

 

 

 

De nieuwbouw die de bestaande bebouwing vervangt wordt ingepast in De Vliertuin in Winterswijk-Oost. Een groene omgeving met monumentale bomen die het groene hart van de woonwijk gaat vormen.

 Jorissen Simonetti architecten heeft het gebouw vormgegeven als een sculpturaal, geknikt lint dat een markant deel van de tuin bestrijkt en daarmee een maximale interactie aangaat. In dit lint is de sporthal opgenomen als een onderscheidende doos met groengevels die aansluiting vinden bij de monumentale bomen.

Op de koppen en knikpunten van het gebouw komen de entrees waarmee de verschillende gebruikers een eigen, herkenbare entree krijgen. Grote, willekeurig geplaatst vensters geven het gebouw een dynamische expressie. De ruimtes kunnen eenvoudig worden geschakeld tot verschillende grote zalen voor multifunctioneel gebruik, waarmee ze het daltononderwijs optimaal faciliteren.

Veel aandacht in het project gaat uit naar duurzaamheid en energiegebruik. De architecten hebben gekozen voor een kolommenstructuur zodat het gebouw kan meebewegen met toekomstige ontwikkelingen als krimp en groei.

De komende periode wordt het ontwerp, in samenspraak met opdrachtgevers, gebruikers en de buurt, verder uitgewerkt. De ingebruikname is naar verwachting medio 2015.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels