nieuws

Hoogste punt hoofdkantoor Capgemini bereikt

Architectuur

Het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini in Leidsche Rijn, Utrecht, heeft deze week het hoogste punt bereikt. Het pand, ontworpen door Ibelings Van Tilburg Architecten in Rotterdam, heeft de vorm van een doorlopende kantorenwand.

Hoogste punt hoofdkantoor Capgemini bereikt

 

 

Het kantoor van Capgemini met 21.000 m2 vloeroppervlak ligt bij Leidsche Rijn langs de A2 in Utrecht. Door zijn vorm fungeert het als een geluidsbuffer voor de achterliggende bebouwing. Het gebouw bestaat uit vier kantoorvloeren en twee ondergrondse parkeerlagen. Elke verdieping biedt circa 5.000 m2 kantoorruimte.

Duurzaam en flexibel werken

Bij het ontwerp van Ibelings Van Tilburg Architecten zijn toepassing van ‘het nieuwe werken’ en duurzaamheid leidende principes geweest. Het kantoor ontving onlangs het BREEAM-ontwerpcertificaat ‘Very Good’.

Het kantoor is ontwikkeld door AM Real Estate Development en wordt gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw en BAM Techniek. BAM verwacht het nieuwe kantoorgebouw in mei 2013 te kunnen opleveren.

 

Reageer op dit artikel