nieuws

Hedge House veilig gesteld

Architectuur

Deze zomer is de culturele buitenplaats Wijlre, bestaande uit het kasteel, de tuinen het het paviljoen van Wiel Arets ondergebracht in een onafhankelijke stichting: de Bonnefanten Hedge House Foundation. Hiermee is de wens in vervulling gegaan van Jo en Marlies Eyck die zich gedurende 30 jaar hebben ingezet voor het toegankelijk houden en het behoud van de buitenplaats.

Hedge House veilig gesteld

De Foundation wordt financieel verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van het kasteel, tuinen en het paviljoen. Daarnaast organiseert de Bonnefanten Hedge House Foundation activiteiten bestaande uit exposities, rondleidingen in Wijlre, in nauwe samenwerking met het Bonnenfantenmuseum in Maastricht.

Vanaf donderdag 30 augustus kunnen bezoekers in Wijlre naast het park en de tuinen ook de nieuwe tentoonstelling A battle for narrative bezoeken.

Reageer op dit artikel