nieuws

GPR Gebouw: integratie, beleving en vervangingsgemak

Architectuur

Het berekenen van duurzaamheidsprestaties wordt steeds vaker verplicht gesteld in beleid en regelgeving. De ‘GPR Gebouw’ is het eenvoudigste hulpmiddel om in diverse fasen te bepalen in hoeverre een gebouw energiezuinig, duurzaam, comfortabel en toekomstgericht is. Hoe kunnen architecten zorgen dat ze goed scoren op deze richtlijn?

In het juli-augustusnummer van de Architect laat free-lance journalist Tseard Zoethout drie partijen aan het woord over de Gebruikers Praktijk Richtlijn. Beleidsmedewerker milieu Gert van den Elsen van de gemeente Tilburg, directeur John Mak van w/e adviseurs en mede-eigenaar Albert Spierings van Architectenbureau Spierings & Swart (Eindhoven) vertellen over hun ervaringen en geven tips over hoe goed te scoren.

 

Reageer op dit artikel