nieuws

Finissage Booomers & Afscheid Arcam-Eiland

Architectuur

In het kader van het thema ‘bottom-up stedebouw’ zijn de Booomers geplaatst op het ARCAM-eiland. Dit zelf geïnitieerde kunstproject voor de openbare ruimte van Walter van Broekhuizen, Mike Korth en Gus Tielens bestaat uit straatmeubilair dat aanzet tot spelen en bewegen en daardoor ongebruikte plekken in de stad een nieuwe impuls geeft.

Finissage Booomers & Afscheid Arcam-Eiland

 

 

Speelplaatsen in de stad zijn bedoeld voor kinderen, maar waarom niet voor de vergrijzende stadsbewoner? Je speelt en traint er je lichaam en legt contact met andere speelcollega’s. Dat is belangrijk voor kinderen, maar ook voor ouderen. Door mensen uit te dagen tot spelen en bewegen zijn de Booomers een pleidooi voor een positief en actief gebruik van de openbare ruimte. De speeltoestellen zijn ontworpen voor de vergrijzende stadsbewoner – de naam Booomer is afgeleid van de term babyboomer.

In september verhuizen de Booomers naar NP3 in Groningen. Arcam nodigt iedereen uit om nog een keer te komen booomeren op 30 augustus.

Afscheid

30 augustus is niet alleen het afscheid van de Booomers maar ook van het Arcam-eiland dat in september wordt afgebroken. Om al het afscheid dragelijk te maken wordt dit moment vergezeld van een borrel, waarvoor Arcam iedereen uitnodigt. 

Reageer op dit artikel