nieuws

De redactie ontmoet de nieuwe studenten

Architectuur

De redactie van de Architect heeft de afgelopen week kennis mogen maken met de nieuwe studenten van de TU’s in Delft en Eindhoven. Op uitnodiging van studieverenigingen Stylos en Cheops, waren we afgelopen zondag te gast in Delft en dinsdag in Eindhoven. We lieten daar aan de hand van het juli-augustusnummer zien wat we doen en waar we voor staan. Zelf vonden we het erg geslaagd – en we hopen dat de stilte in de zaal een goed teken was…

De redactie ontmoet de nieuwe studenten

We ontmoetten de nieuwe eerstejaars in twee groepen per dag, van 140 tot 175 mensen. Het thema van het blad – en dus van de bijeenkomsten – was Ondernemerschap. Dat probeerden we tot leven te brengen met diverse sprekers, die elk op hun eigen manier een blik boden op het vak van de architect. Rode draad in de verhalen was dat architecten meer kunnen dan alleen gebouwen ontwerpen.

Hieronder volgt een kort fotoverslag dat onze webredacteur Astrid de Wilde maakte naar aanleiding van de bijeenkomst in Delft. Onderaan het artikel staat een galerij met foto’s van Eindhoven.

Verslag Astrid de Wilde

Na de opening door hoofdredacteur Harm Tilman was het de beurt aan Anja Dirks van Inzight, een jonge architect die met behulp van netwerken contacten zoekt met de grotere bureaus om zo projecten te kunnen realiseren.

Harm Tilman
Harm Tilman en Anja Dirks

 Leon TeunissenHarm in gesprek met Leon Teunissen van VMX.

Leon Teunissen

Daarna hield Harm Tilman een vraaggesprek met Leon Teunissen van architectenbureau VMX. Teunissen vertelde over zijn rol als bureaumanager, een van de functies die een architect kan bekleden.

Sander WoertmanSander Woertman had via Twitter vooraf gevraagd aan architecten wat je nodig hebt om een architect te kunnen worden.

Sander Woertman

Eindredacteur Sander Woertman hield, nadat hij een oproep had gedaan op Twitter, een pleidooi over sociale media, lezen (veel lezen). Daarnaast legde hij de toehoorders een aantal vragen voor.

Alex Letterboer
Harm en Alex Letteboer van Atelier PRO.

Alex Letteboer

Alex Letteboer van Atelier Pro hield de studenten voor dat je met hard werken je doelen kunt bereiken.

Jurgen van der PloegJurgen van der Ploeg van FARO Architecten.

Jurgen van der Ploeg

Ook Jurgen van der Ploeg van FARO architecten vertelde kort over de projecten van FARO.
Victor de LeeuwVictor de Leeuw van EGM Architecten.

Victor de Leeuw

Victor de Leeuw van EGM architecten was net terug van een zakenreis naar China. EGM, gespecialiseerd in zorgarchitectuur, is in China gevraagd een oncologisch centrum te bouwen. Na veel zakelijke besprekingen met de Chinezen tijdens lunch- en dinersessies waarschuwde hij de toekomstige architecten in de zaal een sterke maag te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel