nieuws

Consequenties verkiezingen voor architecten

Architectuur

Op 12 september zijn de landelijke Tweede Kamer verkiezingen. De BNA leverde input op een aantal urgente thema’s en heeft onderzoek gedaan naar de verschillende standpunten per partij ten aanzien van de economie, ruimtelijke ontwikkeling, woningmarkt, aanbesteden, regelgeving en ondernemerschap. Daarnaast keek de BNA ook naar wat het instituut wil en hoe er vanuit de partijen naar architectuur wordt gekeken.

Consequenties verkiezingen voor architecten

 

Architectuur en het oplossend vermogen van architecten helpen Nederland beter presteren en bevorderen welzijn en welvaart. ‘De Nederlandse economie zal zich moeten onderscheiden op basis van kwaliteit. Daar hoort een vitale architectenbranche bij, die zowel de verbeelding als de vernieuwing dient. Naar een positieve groeiagenda met kracht van architectuur!’ aldus Fred Schoorl, directeur BNA.

Politicus aan het woord

In een serie komen op de site van de BNA verschillende politici van de diverse partijen aan het woord. In de eerste aflevering neemt Bart Vink, kandidaat-kamerlid voor D66 het voortouw met zijn visie. ‘Architectuur is niet alleen leuk en lief; goede architectuur is van economisch belang. […] We hebben zoveel goede architecten in Nederland, die doen het nu internationaal geweldig. Het is doodzonde dat we die kwaliteit niet voor Nederland benutten.’ Lees verder

 – Vergelijk de verschillende partijprogramma’s
Bekijk een overzicht van de standpunten per onderwerp / politieke partij

Reageer op dit artikel