nieuws

CET gebouw overgedragen aan Boedapest

Architectuur

Het ontwerp van Oosterhuis_ Lénárd voor het het multifunctionele gebouw voor de CET (Central European Time) is deze week overgedragen aan de stad.

CET gebouw overgedragen aan Boedapest

 

 

 

 

De CET is als enige gebouw in Boedapest direct aan de kade van de Donau gebouwd. De terrassen in het ontwerp van ONL (Oosterhuis_Lénárd) zijn slechts door een fietspad gescheiden van de rivier, terwijl elders een drukke autoweg de stad scheidt van de rivier.

Het gebouw verbindt de oude pakhuizen met het nieuwe gebouw. In de volksmond wordt het glazen gebouw  ‘de glazen walvis’ genoemd. De ‘snuit’  kraagt uit over het plein aan de zuidzijde, direct grenzend aan het Nehru Park.

Boedapest heeft een oproep gedaan om een nieuwe passende naam te verzinnen voor het multifunctionele centrum waarin naast horeca ook retail is ondergebracht. Daarnaast is er ruimte voor concerten, congressen en tentoonstellingen waarbij 1000 personen een plaats kunnen krijgen. Inmiddels zijn 400 voorstellen ingediend waarmee de betrokkenheid van de inwoners wordt aangetoond.

Reageer op dit artikel