nieuws

Badboot Antwerpen geopend

Architectuur

De Antwerpse badboot is deze week officieel in gebruik genomen. In krap een jaar werd het drijvende zwembad gerealiseerd op het Antwerpse Eilandje in het Kattendijkdok.
Discover Badboot: The largest floating open-air swimming pool worldwide from King George on Vimeo.

Badboot Antwerpen geopend

De badboot is 120 meter lang en biedt plaats aan 600 mensen, twee eventhallen, een zwembad en een restaurant met loungeterras. Het ontwerp is afkomstig van architectenbureau Sculp(IT) uit Antwerpen.

Ook al ligt het zwembad zo’n 70 centimeter boven het waterniveau, zwemmers krijgen door de inrichting en het ontwerp het gevoel dat ze in het open water van het dok zwemmen. In de wintermaanden wordt het badwater bevroren en kunnen schaatsers gebruik maken van de badboot.

In het interieur komen de kleuren uit het  Badboot logo terug. Wit voert de hoofdtoon, met accenten in marineblauw en felrood in het meubilair. De meubels en het dekmeubilair zijn geleverd door de fima Saelens Furniture. De douches zijn van Hangsgrohe. Voor de verlichting zijn hoofdzakelijk leds gebruikt waarmee 85 procent energie bespaard kan worden. Het rietveld aan boord zuivert het afvalwater van douches, toiletten, de restaurantkeuken en het spoelwater van het zwembad.

Op www.badboot.be kun je de openingstijden vinden. Je kunt daar ook een plekje in het zwembad reserveren. 

Reageer op dit artikel