nieuws

Agendatip: Design September Brussel 2012

Architectuur

Design September is een jaarlijkse festival voor alle designliefhebbers en omvat meer dan 100 evenementen in Brussel. Voor haar zesde editie belicht de designmaand de verschillende toepassingen van design en multidisciplinaire relaties: meubilair, architectuur, het object, maar ook in het bijzonder dit jaar grafische vormgeving en textiel.

Agendatip: Design September Brussel 2012

Een grote diversiteit aan evenementen, aangeboden door tal van verenigingen en onafhankelijke organisaties, verzorgen het culturele luik van Design September. Een andere nieuwigheid bij deze editie is de deelname van opkomende ontwerpers.

In de kijker

Gedurende de hele maand hebben de deelnemende designwinkels, pop-up stores en flagship stores een inrichting rond een merk, en/of designer en zijn nieuwe producten. Limited editions, prototypes en luxe producten maken deel uit van het aanbod.

Ontmoetingsplaform

Het ontmoetingsplatform en discussieplatform D-Platform zal het centrum zijn van het festival. Dit is omringd door twaalf andere galeries voor de tentoonstelling New Exhibit Design. TAG-city in de Rogiertunnel zal twaalf galeries openen voor jonge en nieuwe designers, die nog maar weinig of geen publicaties hebben.

 

Jonge Belgische Designers

Een andere tentoonstelling Homologie van een jonge groep designers zal plaatsvinden in espace Wallonie. Dit jaar wordt het festival ook aangevuld met de designers van De Invasie in de tentoonstelling Kleur aan La Fabrika.

Grafisch ontwerp

Civa zal vier evenementen rond design naar boven brengen. Er zullen ook een aantal evenementen rond grafisch ontwerp doorgaan, waaronder opendoors, een workshop van TSTO en ook de tentoonstelling Visual Grammar door Modern Theory.

Reageer op dit artikel