nieuws

Vijf musea komen met videokanaal ARTtube

Architectuur

Vijf musea uit Nederland en België hebben donderdag de website ARTtube gelanceerd. Het is een onlinevideokanaal voor kunst en design uit de twee landen. ARTtube bevat onder meer interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers en filmpjes van musea over de opbouw van tentoonstellingen en de restauratie van kunstwerken, lieten de initiatiefnemers donderdag weten.

Vijf musea komen met videokanaal ARTtube

 

De deelnemende instellingen zijn het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Gemeentemuseum Den Haag, Museum De Pont in Tilburg en Het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA). Museum Boijmans begon het videoplatform op te zetten, waarna de andere musea zich erbij aansloten.

De musea hebben de ambitie om in 2014 een half miljoen bezoekers per jaar op de site te verwelkomen. De meeste video’s zijn ook in het Engels beschikbaar. “Zo draagt ARTtube bij aan de internationale uitstraling en zichtbaarheid van kunst en design uit de Lage Landen”, aldus de musea.

Reageer op dit artikel