nieuws

Ninedots+hvdn winnen herontwikkeling Areystrook

Architectuur

Studioninedots is samen met hvdn geselecteerd als winnaar voor de eerste fase van de herontwikkeling van de Aireystrook in Amsterdam Slotermeer Noord. In het vernieuwingsgebied worden de bestaande gebouwen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De eerste fase bestaat uit vier gebouwen met in totaal 80 woningen.

Ninedots+hvdn winnen herontwikkeling Areystrook

 

De Aireystrook met zijn bebouwing maakt deel uit van het Van Eesterenmuseum. Deze bebouwing vormt het visitekaartje van het museum. In de huidige situatie is de samenhang tussen de blokken verwaterd door de verschillende manieren van renoveren. De toekomstige nieuwbouw moet de hele strook een samenhangend beeld geven waarin de status van het Van Eesterenmuseum als beschermd stadsgezicht gehandhaafd blijft net zoals de hofstructuur.

De herontwikkeling wordt, gedreven door de economische crisis, in fases afgerond en wordt het woningaanbod op de vraag vanuit de markt ontwikkeld. De door Eigen Haard uitgeschreven prijsvraag moet de Aireystrook herontwikkelen tot een toekomstbestendigde, tuinstedelijke buurt.

Reageer op dit artikel