nieuws

Mecanoo in race om ESS onderzoekscentrum

Architectuur

Mecanoo is geselecteerd voor de internationale competitie voor het nieuwe European Spallation Source (ESS) onderzoekscentrum in het Zweedse Lund. Samen met architectenbureau Tengbom en Buro Happold werkt Mecanoo een ontwerp uit voor de gebouwen en het omringende landschap.

Mecanoo in race om ESS onderzoekscentrum

 

Naast kantoren, laboratoria en een auditorium huisvest het centrum een superkrachtige neutronenbron, die wordt gebruikt  voor structuurstudies van materialen in de natuurkunde, scheikunde en biologie.

In het ontwerp moet zowel rekening gehouden worden met de uitstraling van het onderzoekscentrum en de technische eisen als met de inpassing in het landschap en de toekomstige kenniscampus Science Village.

Het team van Mecanoo, Tengbom en Buro Happold neemt het op tegen Bjarke Ingels Group, Foster + Partners, Henning Larsen Architects en Benthem Crouwel/West8.

Eind oktober 2012 wordt het winnende ontwerp bekendgemaakt. De oplevering staat gepland in 2019.

Reageer op dit artikel