nieuws

Kunsthal wil dat bezoekers langer kijken

Architectuur

De Kunsthal in Rotterdam wil mensen verleiden langer naar kunst te kijken. Het museum opent 29 september daarvoor de tentoonstelling Museum Minutes. Die heeft als doel de tijd te verlengen die museumbezoekers gemiddeld aan een kunstwerk besteden (nu 9 seconden).

Kunsthal wil dat bezoekers langer kijken

 

Museum Minutes is een installatie van moderne en hedendaagse kunstwerken, afkomstig uit het Gemeentemuseum Den Haag, waarin tijd en beweging als thema centraal staan. “Deze installatie wordt zo gepresenteerd dat bezoekers deze intensiever kunnen beleven”, aldus de Kunsthal dinsdag. Op de openingsdag van de tentoonstelling wordt de installatie onthuld.

Met Museum Minutes onderzoekt het museum hoe de presentatie van kunst anders kan in een tijd waarin het museumbezoek en het draagvlak voor financiering van cultuurinstellingen afnemen. Vier creatieven uit de design- en communicatiewereld hebben de installatie bedacht. Ze willen een alternatief presenteren ,,voor hedendaagse kunsttentoonstellingen die vaak gehouden worden in zalen met witte muren en spaarzame bijschriften.”

Museum Minutes, 29 september 2012 – 6 januari 2013.
Kunsthal Rotterdam
Museumpark, Westzeedijk 341
Rotterdam
Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag: 10.00-17.00 uur
zondag: 11.00-17.00 uur
maandag gesloten

Reageer op dit artikel