nieuws

Kant en klare short stay units

Architectuur

Sem Schuurkens en Pieter van Tilburg zijn de bedenkers van de CityHub, compacte slaapunits die in leegstaande kantoorpanden of fabriekshallen kunnen worden geplaatst. Binnenkort worden de eerste vier units als pilot in het appartement van Schuurkens geplaatst. Hiermee hopen zij voldoende feedback te krijgen voor verbetering van het concept en sponsors te vinden voor plaatsing van de eerste units.

De slaapunit van CityHub is gemaakt in een l-vorm, zodat er twee units met elk twee bedden in elkaar worden geschoven. De twee units beslaan gezamenlijk acht vierkante meter oppervlakte. Een unit bestaat uit een tweepersoonsbed, een tafeltje, kapstok en zitbankje. Ze worden gemaakt door een bedrijf in Helmond en kunnen worden geplaatst in een ruimte waar net als in hostels het sanitair moet worden gedeeld met andere gasten.

City Hub

Binnen- en buitenland

De CityHub vindt zijn klantenkring in reizigers uit binnen- en buitenland die een kort bezoek willen brengen aan de hoofdstad. Een overnachting gaat 40 tot 50 euro per nacht kosten. Van Tilburg verwacht dat het nog wel een jaar duurt voordat de 80 tot 100 units van CityHub operationeel zijn.

Sociale media

Sociale media en andere internettoepassingen zoals crowdfunding spelen een belangrijke ondersteunende rol bij de start en uitbouw van CityHub. ‘Gebruikers van de slaapunit krijgen een pasje om de deur te openen. De pasjes zijn weer gekoppeld aan Facebook. Daarnaast is het mogelijk om via een speciale social room op de foto te gaan met een andere CityHub-members en kun je foto’s van elkaar weer delen met je netwerk op Facebook. Verder komen er twitterschermen, waarop informatie komt te staan over de gasten en over wat er te doen is in Amsterdam’.

Internationaal

Daarnaast denken Schuurkens en Van Tilburg aan een internationale uitrol. “Het zou mooi zijn om CityHubs te hebben in Parijs, Londen en Milaan. Maar ook in eigen land kan het concept groeien.”

Reageer op dit artikel