nieuws

Gesloten: de Beste Architect van Nederland

Architectuur

Beste allemaal,
Dank voor de vele reacties op onze vraag wie de Beste Architect van Nederland is! We begonnen met de vijf keuzemogelijkheden Erick van Egeraat, Rem Koolhaas, Francine Houben, Winy Maas en Paul de Ruiter. Dankzij jullie reacties konden we deze lijst vorige week aanvullen met Wiel Arets, Bjarne Mastenbroek, Dirk Jan Postel en Sjoerd Soeters.

Gesloten: de Beste Architect van Nederland
Rotterdam, 11-07-08 Architect Erick van Ereraat

 Er is niet vaak genoeg gestemd om te kunnen spreken van een betrouwbaar onderzoek onder Nederlandse architecten, maar de voorkeur van de stemmers is zeer duidelijk: Rem Koolhaas en Erick van Egeraat staan al de hele tijd ruim bovenaan.

Natuurlijk behoren zij tot de architecten die al het langst op de lijst staan, zodat zij meer kansen hebben gehad. Daar staat tegenover dat beide winnaars alleen al in de afgelopen week elk vijf keer zoveel stemmen kregen als Wiel Arets: de best presterende nieuweling op de lijst.

Nieuwe aanmeldingen

Overigens zijn er ook deze week weer nieuwe kandidaten aangemeld:  

  • Koen van Velsen,
  • Ben van Berkel,
  • Thomas Rau,
  • Hubert Jan Henket.

Zij kunnen helaas geen stemmen meer verwerven, omdat we de wedstrijd voor gezien houden. Wij denken echter dat het al een groot compliment is als iemand de moeite neemt om je aan te melden.

Met vriendelijke groeten,
de redactie.

 

Lees hieronder het eerdere bericht:

Uitslag Poll – Erick van Egeraat = Beste Architect van Nederland

Herman Hertzberger is door Vrij Nederland uitgeroepen tot beste architect van Nederland. Maar daar was meer dan de helft van de stemmers op onze poll het niet mee eens. Op de vraag wie jullie dan wel de beste vinden, antwoordde 38% Erick van Egeraat.

Daarmee verslaat Van Egeraat nipt Rem Koolhaas, die 33% van de stemmen kreeg. Francine Houben, Winy Maas en Paul de Ruiter kregen respectievelijk 13%, 8% en 6% van de stemmen.

Tweede ronde

Op onze vraag wie jullie verder nog in deze lijst wilden zien en waarop in een tweede ronde ook kon worden gestemd, kregen we de volgende namen binnen:
Wiel Arets
Bjarne Mastenbroek
Dirk Jan Postel
Sjoerd Soeters

Reageer op dit artikel