nieuws

De PRS Ergonomie Prijs 2012: ergonomie van alledag

Architectuur

De PRS Ergonomie Prijs is geopend voor inzendingen. De driejaarlijkse prijs is dit jaar gericht op het dagelijks gebruik: de ergonomie in en om het huis. Dit kan een product zijn, maar ook een interieur. Inzenden kan tot 30 september.

De PRS Ergonomie Prijs 2012: ergonomie van alledag

 

 

 

De prijs wordt toegekend aan een toepassing van de ergonomie. Dat kan van alles zijn: een methode, een product, een gereedschap, een interieur, een werkorganisatie, een informatiesysteem, een onderdeel daarvan, of nog iets anders.

Nieuw of beter

Het kan gaan om een ergonomische verbetering van gebruikelijke hulpmiddelen, om een geheel nieuwe werkwijze, of om een vorm van automatiseren, robotiseren, informatiseren, of wat de deelnemers maar bedenken.

Thema

Met het thema ‘ergonomie van alledag’ doelt de organisatie op ergonomische aspecten van het dagelijks leven in en om het huis en de keuken. Dat wil zeggen: voedsel bereiden en het huishouden doen, ontspannen in huis en in de tuin, knutselen en klussen, maar ook het onderhouden van huis, tuin en keuken en werken in de huiskamer of het thuiskantoor.

Criteria

  1. ergonomische kwaliteit
  2. samenhang met het thema
  3. originaliteit

De winnaar wordt 25 oktober 2012 bekendgemaakt. Het prijzengeld bedraagt 1500 euro.

Reageer op dit artikel