nieuws

Bundeling Rijksakademie beeldende kunsten en De Ateliers

Architectuur

De Rijksakademie van beeldende kunsten en De Ateliers hebben besloten de krachten te bundelen. Doel is het beste van beide instellingen te verenigen in één nieuw topinstituut dat plaats zal bieden aan 60 kunstenaars.

Bundeling Rijksakademie beeldende kunsten en De Ateliers

 

 

 

Bij de samenvoeging wordt uitgegaan van de huidige twee locaties aan de Sarphatistraat en de Stadhouderskade in Amsterdam. Volgens de beide instituten is een succesvolle samenwerking mogelijk als er een politieke oplossing komt voor de hoge lasten van rijkshuisvesting en personeel van de Rijksakademie.

 De Rijksakademie en De Ateliers dringen er daarnaast op aan dat de rijksoverheid na 2016 de talentontwikkeling in de beeldende kunst blijft ondersteunen. Het nieuwe topinstituut voor talentontwikkeling, behoeft naast eigen inkomsten door fondsenwerving bij particulieren en bedrijven, structureel basisfinanciering door de overheid om zijn taken te kunnen verwezenlijken.

Het samenwerkingsplan wordt op 16 juli ingediend bij het Ministerie van OCW. De Raad voor Cultuur zal een advies uitbrengen op 13 augustus. De Staatssecretaris neemt op Prinsjesdag een besluit.

Reageer op dit artikel