nieuws

Twee winnaars Zoetermeerse architectuurprijs

Architectuur

De Gemma Smid Architectuurprijs, een initiatief van het Architectuurplatform Zoetermeer, kent twee winnaars. Het woonhuis Cyprus 63 van Keizerrijk Architecten en Arjen Reas voor de woning aan de Maasdamstraat 38 zijn de gelukkigen. De laatste kreeg ook de meeste stemmen van het publiek.

Twee winnaars Zoetermeerse architectuurprijs

Het heldere en goed uitgewerkte concept van de woning aan de Maasdam 38 van Arjen Reas wist de jury te overtuigen. “De woning met de diep over het witte stuc doorlopende rieten kap past goed in het polderlandschap. Het harde stuc vormt een mooi contrast met het zachte riet en de goed uitgewerkte detaillering en het materiaalgebruik ondersteunen het concept. Ook het publiek is was het meest gecharmeerd van de woning en onderscheidde het project met de publieksprijs.

Cyprus 63 van Keizerrijk Architecten voegt zich, aldus de jury, op een achteloze en natuurlijke manier in de omgeving. “Zo lijkt het dak nonchalant als een deken over de massa te zijn gevouwen. Dit effect wordt nog versterkt door de schuin gezette zijgevels en de vrijmoedige manier waarop de detaillering van de dakconstructie in het dakoverstek zichtbaar wordt. De vormgeving van de woning is robuust, eerlijk en doordacht.”

 

Reageer op dit artikel