nieuws

DaF-architecten wint ‘Belevenisverbinding in de Noordas’

Architectuur

Het Rotterdamse architectenbureau DaF-architecten is de winnaar van de prijsvraag ‘Belevenisverbinding in de Noordas’ van de Stadsregio Rotterdam. De komende tijd gaat de winnaar samen met bewoners en betrokkenen aan de slag om de Noordas en in het bijzonder het toekomstige Polderpad een duidelijker gezicht te geven.

DaF-architecten wint ‘Belevenisverbinding in de Noordas’

Opgave was om de identiteit en herkenbaarheid van de Noordas als geheel, en het Polderpad in het bijzonder, te versterken. Hierbij werd onder meer gedacht aan landmarks, terugkerende routemarkering, programmering van het gebied en begeleidende beplanting. Deelnemers werd daarnaast nadrukkelijk gevraagd om invulling te geven aan een interactief traject met omwonenden en toekomstige gebruikers.

Vier routes

Het plan van DaF-architecten bestaat uit vier routes ‘Polderen over het programma’, ‘Het markeren van de polders’, ‘De beleving van het landschap’ en ‘Verhalen uit de polder’. Deze vier routes zullen volgens DaF-architecten gezamenlijk leiden tot een subtiel omgevingsontwerp dat de beleving van het landschap viert.

Inzendingen

In totaal ontving de Stadsregio Rotterdam ruim zestig inzendingen. Tijdens een informatieavond begin april werden de vijftien beste hiervan voorgelegd aan bewoners en betrokkenen. Dit leverde zes kanshebbers op, die in een presentatie hun visie aan een jury mochten presenteren. Naast vertegenwoordigers van de Stadsregio Rotterdam en de gemeenten Rotterdam en Lansingerland hadden hierin ook een bewoner en een toekomstige gebruiker van het gebied zitting.

Na de zomervakantie organiseert DaF-architecten in samenwerking met de Stadsregio Rotterdam een eerste bijeenkomst voor bewoners en betrokkenen van het gebied.

 

 

Reageer op dit artikel