nieuws

Zeeuws Wonen door Pasel.kuenzel

Architectuur

Heijmans Vastgoed heeft net de eerste 34 woningen opgeleverd die pasel.künzel architects ontwierp voor het stedenbouwkundig plan ‘Waterstad Goese Schans’ door West 8.

Zeeuws Wonen door Pasel.kuenzel

Een belangrijke uitgangspunt voor het plan was dat de architectuur moest aansluiten op de Zeeuwse sfeer van Goes. De discussie rond authenticiteit en de atmosfeer van een plek stond voor de Rotterdamse architecten dan ook centraal tijdens het ontwerpproces.

De interpretatie van de Zeeuwse klederdracht door lasertechniek in de balusters is een knipoog naar de discussie rond authenticiteit en historisme.

De interpretatie van het stedenbouwkundig uitgangspunt van pandsgewijsheid ligt voor Ralf Pasel en Frederik Künzel in het scheppen van oriëntatie en identificatie in en met een wijk. Hun doel is om iedere bewoner een eigen adres te geven. Het bureau ontwierp een reeks woningen met met verschillende woningtypes, maar slechts één, zich herhalend, gevelprincipe. De herkenbaarheid ontstaat door de diepte in de gevel, de precies gekozen materialen en de fijnheid van de detaillering.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel