nieuws

Willemsparkschool met gymlocatie in Den Haag

Architectuur

In de Haagse Frederikstraat bouwt SMT samen met Topos Architecten in opdracht van Stichting de Haagsche Schoolvereeniging de Willemsparkschool met gymlocatie. De gymzaal wordt halfverdiept aangelegd met ernaast de kleedruimten die in een kelder zijn ondergebracht. Hierboven, op de begane grond, liggen de lokalen voor de onderbouw en het speellokaal. Daarboven komen de lokalen voor de midden- en bovenbouw.

Willemsparkschool met gymlocatie in Den Haag

 

 

De gevel in het ontwerp van Topos Architecten bestaat uit een aluminium composiet plaat in horizontale banden in 2 wissende lichte kleuren. Hierdoor ontstaat een visuele reductie van de hoogte. Op de begane grond is de hoek naast de toegang van de school teruggelegd en uitgevoerd met een ander materiaal. Bij aankomst is duidelijk dat het voorplein om de hoek overgaat in het speelplein van de kinderen. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels