nieuws

Royal HaskoningDHV maakt masterplan voor Mauritius

Architectuur

Royal HaskoningDHV gaat een masterplan maken voor de ontwikkeling van een voormalige suikerrietplantage van 400 hectare naast de luchthaven van Mauritius. Het eiland in de Indische Oceaan wil haar economie diversifiëren om economische en sociale ontwikkeling te stimuleren.

Royal HaskoningDHV maakt masterplan voor Mauritius

 

 

 

Het masterplan voorziet naar verwachting in hotels, woningen, winkels, gemeenschappelijke voorzieningen, een bedrijvenpark en een golfbaan. Het project omvat een gebied dat als belangrijk erfgoed is aangewezen; er zijn botresten van de uitgestorven dodo aangetroffen. Rond deze plek zijn voorlopig plannen voor educatieve voorzieningen, een ecomuseum en een ‘Dodo Trail Theme Park’.

Royal HaskoningDHV analyseert de verschillende opties via marktonderzoek, beoordeelt de potentiële kansen en risico’s, het bijbehorende vastgoedprogramma, de infrastructurele eisen en stelt een fasering voor de implementatie vast. Alle resultaten worden gecombineerd in een overkoepelend masterplan.

Dit project wordt gefinancierd door de investeringsvoorziening voor ACS-staten van de Europese Investeringsbank. Royal HaskoningDHV werkt samen met Rebel aan het marktonderzoek.

Bron: Vastgoedmarkt

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel