nieuws

OMA wint opdracht in Sydney

Architectuur

Een door OMA ontwikkeld masterplan en het architectonisch ontwerp voor twee hoteltorens zijn gekozen als winnend ontwerp voor de herontwikkeling van de Darling Harbour in Sydney, Australië. Het 20 hectare masterplan, Darling Harbour Live genaamd, betreft de herontwikkeling van het bekende uitgaansgebied Darling Harbour en moet een economische en culturele opleving geven aan de stad. Het masterplan en het hotel zijn de eerste projecten van OMA in Australië.

OMA wint opdracht in Sydney

Het masterplan, officieel SICEEP (Sydney International Convention, Exhibition and Entertainment Precinct), bestaat uit twee conferentiecentra, uitgaansgelegenheden, winkels, hotels en woningen, en verbindt Darling Harbour met het centrum van de stad en het business district. Het hart van het plan wordt gevormd door Tumbalong Park, een grote stadstuin dat plaats biedt voor festiviteiten. Het door OMA ontworpen hotel, ICC Sydney, dat deel uitmaakt van het masterplan, bestaat uit twee torens die aan de voet samenkomen, naar verschillende kanten overhellen en in hoogte verschillen. De twee torens bieden plaats aan 900 kamers over 30.000m2.

 OMA Hoteltorens Sydney 

In het masterplan van OMA worden naast de door OMA ontworpen hoteltorens de andere nieuwe gebouwen ontworpen door de Australische studio HASSELL, studio Denton Corker Marshall en Populous.

De New South Wales Government gaf deze week groen licht voor het masterplan en nieuwe gebouwen. De faciliteiten en openbare ruimten worden naar verwachting in 2016 in gebruik genomen.

 Masterplan Sydney 

Reageer op dit artikel