nieuws

Nieuw park voor Birmingham

Architectuur

Birmingham is na 130 jaar een nieuw park rijker. Patel Taylor Architecten en de Franse landschapsarchitect Allain Provost maakten in opdracht van het stadsbestuur het ontwerp voor het Eastside City Park, als onderdeel van het Big City Plan.

Nieuw park voor Birmingham

 

 

 

Het nieuwe park vormt een ontmoetingsplek in de wijk waar mensen kunnen ontspannen en genieten van een kleurig en geurig landschap. Daarnaast vormt het park een belangrijke route van en naar het stadscentrum waardoor mensen van buitenaf naar de wijk worden getrokken.

In het park zijn verschillende fietsroutes voetgangersverbindingen richting onder meer het Digbeth Branch Canal aangelegd waarin 21 fonteinen zijn geplaatst. De formele gazons en openbare pleinen worden onderbroken door Corten staal. Grote bomen onderscheiden de verschillende ruimtes, zorgen voor doorzichten en bieden onderdak aan verschillende in park geplaatste behuizingen.

Patel Taylor Architecten en de Franse landschapsarchitect Allain Provost baseerden het ontwerp in eerste instantie als stadsplanning daarna als een landschap.

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel