nieuws

MVC Transvaal Den Haag

Architectuur

MCB is met LIAG door de gemeente Den Haag uitgenodigd om deel te nemen aan een ontwikkelcompetitie voor een ontwerp op een markante plek in de Haagse wijk Transvaal. LIAG ontwierp een Multicultureel Vrijetijdscentrum met een oriëntaalse uitstraling, het MVC-Medina. De beslissing over de gunning van het project volgt begin 2013.

MVC Transvaal Den Haag

 

In het ontwerp van LIAG loopt het plein loopt door in het gebouw. Met brede trappen en liften komt de bezoeker langs open ruimten waar mensen aan het werk zijn met het maken en verkopen van ambachtelijk werk. Een houten loper is de opgaande wandelstraat. Deze promenade geeft uitzicht over Den Haag en naar de werkateliers.

LIAG Medina 

Op het dak bevindt zich een restaurant in een groenten- en kruidentuin en sportgelegenheid. MVC–Medina kent een hoog gedeelte met zorgappartementen en een hotel en een lager gedeelte met onderwijs, horeca, parkeren en ambachtelijke verkoopateliers op het gebied van food en non-food. De omgeving krijgt een impuls door de komst van een tweetal hotels in MVC–Medina. Onderdeel van het centrum is een oppervlak stadslandbouw.

Op de begane grond is het centrum open en toegankelijk. Met een gevelscherm dat qua vorm gebaseerd is op de straten uit de wijk krijgt het gebouw een modern-oosters-oriëntaalse uitstraling. Hier doorheen zijn de verschillende functies zichtbaar.

LIAG Medina 

Parkeren kan op twee verdiepingen in het lage deel van het gebouw waardoor alle verdiepingen dicht bij een bronpunt liggen en bezoekers gelijkmatig verdeeld worden over de lagen. Een Energy Service Company wordt opgezet voor energievoorziening voor het centrum en voor de omgeving.

Reageer op dit artikel