nieuws

Minister Blok gaat in gesprek met architecten

Architectuur

Minister Blok van Wonen gaat met de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) in gesprek over de architectenbranche en de ruimtelijke opgave waar Nederland voor staat. Hij deed deze toezegging op zijn eerste openbare bijeenkomst met de bouwsector.

Minister Blok gaat in gesprek met architecten

Blok werd uitgedaagd door BNA-directeur Fred Schoorl, nadat hij aangaf graag in gesprek te gaan met branches en spannende ondernemers. Schoorl zei, met een verwijzing naar de dramatische krimp bij architectenbureaus en de betekenis daarvan voor het land: ‘Er dreigt een ramp als deze crisis ook nog een herhaling van de jaren tachtig betekent: wel bouw, maar geen kwaliteit en dus veel vervolgschade.’

Lobbyactiviteiten

De minister zei graag snel met de BNA en BNA-architecten op pad te gaan om de situatie en opgave te bespreken. Hiermee komt er een vervolg op de eerdere lobbyactiviteiten van de BNA rond de verkiezingen. ‘Ik krijg de indruk dat de branches Den Haag goed weten te vinden’, voegde Blok de verzamelde bouwtop toe. Op dezelfde bijeenkomst lanceerde Joop van Oosten, voorzitter van het Bouwteam, met de minister de actieagenda Bouw. De BNA gaat de actieagenda samen met Bouwend Nederland, Neprom en NLIngenieurs uitvoeren.

Op de bijeenkomst werd ook de Monitor Bouwketen gepresenteerd. Daaruit bleek dat ondernemers in de bouwketen onverminderd pessimistisch zijn over de toekomst. De meeste bedrijven verwachten een afname van de omzet en ongeveer een derde denkt het personeelsbestand te moeten inkrimpen.

Reageer op dit artikel