nieuws

Houten wolkenkrabber van dertig etages

Architectuur

De Canadese stad Vancouver denkt er serieus over om een houten skyscraper te bouwen die 30 etages hoog moet worden, de Green Tallwood Toren.

Houten wolkenkrabber van dertig etages

 

 

 

 

 

De Canadese architect Michael Green heeft zo’n gebouw ontworpen waarvan het complete frame gemaakt is van hout en Glulam (glued laminated timber), een hout laminaat dat is opgebouwd uit meerdere lagen goedkoop hout die met elkaar zijn verlijmd.

 houten Wolkenkrabber 

De houten wolkenkrabber wordt hiermee een van de groenste torens in de wereld. Green heeft zijn onderzoek en specificaties van het ontwerp gepubliceerd in een open source paper, een handleiding voor het bouwen van echt hoge houten gebouwen.

Wolkenkrabber_3 

Reageer op dit artikel