nieuws

Drie combinaties geselecteerd voor NEO-project Brussel

Architectuur

Voor de ontwikkeling van de eerste fase van het masterplan voor het binnenstedelijke herontwikkelingsproject NEO in Brussel van KCAP Architects & Planners, Arup en bureau Fakton zijn drie kandidaten geselecteerd.

Drie combinaties geselecteerd voor NEO-project Brussel

 

 

Het betreft de combinaties: Hammerson/Soficom Development/ Codic; Klepierre/AG Real Estate/Wereldhave België; en Unibail Rodamco/CFE/BESIX. De eerste fase van het megaproject omvat de ontwikkeling van een groot winkelcentrum, leisure faciliteiten, woningen, kantoren en parkeergarages. Het gaat om een investering van ongeveer 900 miljoen euro.

Het Rotterdamse bureau KCAP Architects & Planners, internationaal stedenbouwkundig adviseur Arup en het Rotterdamse bureau Fakton zijn verantwoordelijk voor het masterplan van NEO. Het masterplan steunt op vijf thema’s: flexibiliteit, integratie, interactie, simultaan werken en robuustheid.

De herontwikkeling van het Heizelplateau zal tot 2020 duren. Het gebied omvat 68 hectare, waarvan er twintig worden herontwikkeld tot een stedelijk gebied, de rest krijgt een groene bestemming.

Reageer op dit artikel