nieuws

Concrete Amsterdam is Architect van het Jaar 2012

Architectuur

Zonder categoriewinnaar te zijn is Concrete uitgeroepen tot winnaar van de Architect van Jaar Prijs 2012. In de categorie Small ging de prijs naar ZUS. Cepezed uit Delft ontving de categorieprijs Large.

Concrete Amsterdam is Architect van het Jaar 2012

Concrete verdient volgens de jury de prijs ‘door een totaalconcept te bieden, waarin architectuur, interieur, marketing, imagebuilding en uitvoering op een unieke manier hand in hand gaan, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en de esthetiek van de architectuur. Een aanpak die tegelijkertijd aantoonbaar nieuwe markten aanboort en zo nieuwe kansen biedt’.

Almere Bibliotheek Concrete De Nieuwe Bibliotheek in Almere. Fotografie Wim Ruigrok

Lensvelt de Architect Interieurprijs

Concrete is drie maal winnaar geweest van de Lensvelt de Architect Interieurprijs, de voorganger van de huidige ARC12. In 2002 met de Lairesse Apotheek in Amsterdam, in 2004 met de Supperclub cruise in Amsterdam en in 2010 met de Bibliotheek in Almere. Andere bekende projecten van Concrete zijn het REM-eiland in Amsterdam en het CitizenM-hotel in Londen. 

Meer info over de prijs vind je op www.architectenwerk.nl/architectvanhetjaar/

Reageer op dit artikel