nieuws

Concertgebouw Hamburg 200 miljoen duurder

Architectuur

De bouw van de Elbphilharmonie, het nieuwe concertgebouw van de Duitse stad Hamburg, wordt nog eens 200 miljoen euro duurder. De totale kosten van het ontwerp van Herzog & de Meuron komen nu uit op 575 miljoen euro, zo bleek uit een nieuwe raming.

Concertgebouw Hamburg 200 miljoen duurder

 

Oorspronkelijk had het concertgebouw 77 miljoen euro moeten kosten en in 2010 klaar moeten zijn. Nu staat de opening van het ontwerp van Herzog & de Meuron officieel gepland voor 2017.

De gemeente ruziet al jaren met aannemer Hochtief over het ontspoorde bouwproject. De werkzaamheden, die in 2007 begonnen in de voormalige cacaohaven, liggen daarom al maanden stil. Het deelstaatparlement van Hamburg heeft inmiddels twee parlementaire enquêtes gehouden naar de Elbphilharmonie. Daarin werd geconcludeerd dat de uit de hand gelopen kosten onder meer aan een gebrek aan coördinatie te wijten waren.

Bekijk het nieuwe concertgebouw

 Meer informatie over de Elbphilharmonie

 

Reageer op dit artikel