nieuws

Centrum Venray Beste Openbare Ruimte 2012

Architectuur

De Falco Award ‘Beste Openbare Ruimte 2012’ is naar de herinrichting van de openbare ruimte van het centrum Venray gegaan. MTD Landschapsarchitecten uit Den Bosch nam de prijs in ontvangst. Tweede werd de Zoetermeer met de nieuwe buitenruimte in de wijk Palenstein.

Centrum Venray Beste Openbare Ruimte 2012

 

 

De jury beoordeelde de inzendingen op drie criteria: gebruik van de openbare ruimte, de ruimtelijke/esthetische kwaliteit en de betrokkenheid van de verschillende doelgroepen bij het planproces. Van de 42 inzendingen voor de prijs, een initiatief van het vakblad Stedelijk Interieur, werd het project van MTD Landschapsarchitecten verkozen tot de beste openbare ruimte.

Zoetermeer tweede bij openbare ruimte 

Zoetermeer

In Zoetermeer gaat het om het heringerichte gebied rondom het Castellum, het Rakkersveld en de Willem van Cleeflaan in Palenstein. Hier heeft niet de gemeente het plan ingevuld, maar hebben de wensen van bewoners centraal gestaan. Via de methodiek van ‘place making’ werden kinderen, ouders, de school en andere wijkorganisaties betrokken. Er kwamen onder andere een tipituin, een kleinediertjesbos, en een gedeelte van de Van Cleeflaan werd veranderd van verkeers- naar verblijfsgebied.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel