nieuws

Van schuur tot woning

Architectuur

Michele Bonino en Subhash Mukerjee van studio marc nemen binnen de huidige Italiaanse architectuur een aparte plaats in. Zij zoeken op eigenzinnige wijze naar specifieke oplossingen en vermijden standaard situaties. Het recent opgeleverde Casa Mathi is te zien in de interieurrubriek van het novembernummer.

Van schuur tot woning

Een gezin dat vanuit hartje Turijn terugkeerde naar hun geboortestad Mathi vroeg Studio Marc een woning te maken van een grote hooi- en graanschuur, gelegen naast een klein huis dat al was opgeknapt. De architecten voerden de renovatie uit met minimale maar ferme ingrepen. De ruimte is vormgegeven op basis van een adaptief, dynamisch ontwerp dat inspeelt op de veranderde woonbehoeften, zonder daarbij andere behoeften uit het oog te verliezen.

Modern en oud

Marc laat moderne materialen samenkomen met oude. Ook mengen de architecten levendige met neutrale kleuren zonder dat het stoort. Het gele hars voor de vloer, het staal en de microgeperforeerde platen van de trappen wisselen af met de bestaande muren van steen en baksteen, en met het hout waarmee de zwembadkamer is bekleed.

Lees het volledige artikel van Francesca Oddo in de Architect van november 2012.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel