nieuws

Toekomstplannen Singer Laren

Architectuur

Singer Laren heeft plannen om in 2016 een nieuw, duurzaam theater en een nieuwe entree te realiseren. Het theater heeft hiervoor, na een selectie, denieuwegeneratie ingeschakeld.

Toekomstplannen Singer Laren

 

 

 

Denieuwegeneratie heeft een structuurplan ontwikkeld waarin Singer Laren, bestaande uit een museum, theater, een historische villa en een beeldentuin, wordt herbouwd. De nieuwbouw krijgt een zichtbare foyer richting Laren. Deze ruimte wordt de centrale entree voor alle functies, maar verbindt ook de straat en de tuin met elkaar. De beeldentuin wordt op het dak van de foyer doorgetrokken, waar een daktuin en openluchttheater ontstaat.

Vervolgstappen

Op basis van dit ontwerp heeft de Commissie van Beheer de gemeente Laren in september gevraagd te participeren in deze nieuwbouw. Aan het einde van het jaar zal de gemeenteraad besluiten of zij meedoet.

Volgens de huidige planning zal de bouw in 2014 technisch worden voorbereid en worden de benodigde vergunningen aangevraagd. Medio 2015 starten dan de sloopwerkzaamheden en kan de bouw beginnen. Bij het  zestig jarig bestaan in 2016, wil Singer Laren haar nieuwe entreedeuren openen.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel