nieuws

Studioninedots wint in Parijs

Architectuur

Studioninedots is samen met Ateliers 115 architectes de winnaar van een besloten prijsvraag met het ontwerp voor een kantoorgebouw van 9200m2 voor Kaufman & Broad in Parijs. Kavel Ya ligt nabij de Seine, aan het Parc Billancourt, recht tegenover L’île Seguin. Aan de ontwikkeling van het gebied werken onder mee mee Jean Nouvel, Dominique Perrault, KCAP, LAN architecture, Sauerbruch Hutton and Baumshlager Eberle.

Studioninedots wint in Parijs

 

Het voormalige fabriekterrein van Renault in Boulogne Billancourt is het laatste grote ontwikkelingsgebied binnen het Grand Paris. Er zullen zo’n 15.000 mensen gaan wonen en werken. Kavel Ya is aan de oostzijde van dit gebied gesitueerd. Met zijn zuidelijke punt ligt het aan een belangrijke kruising op de Avenue Pierre Lefaucheux, de straat die de overgang vormt tussen de hoogbouw van de wijk en Parc Billancourt en Seine.

Iconisch kantoorgebouw

Studioninedots ontwierp samen met Ateliers 115 architectes een iconisch kantoorgebouw dat stevig overeind blijft tussen de overige hoogbouw aan de parkzijde van de Avenue Pierre Lefaucheux. Door het aanbrengen van horizontale geledingen, vindt het aansluiting bij de kleinschaligere woningbouwprojecten op de locatie. De open entree is naar het park gericht en geeft een doorkijk naar een binnenhof.

Gevel met verticale aluminium lamellen

De gevel is een combinatie van bronskleurig aluminium en glas. Door verticale, aluminium lamellen onder een hoek te plaatsen, wordt de periode waarbij het zonlicht naar binnen kan komen geminimaliseerd terwijl het uitzicht behouden blijft. Afhankelijk van de hoeveelheid zonbelasting en de oriëntatie zijn de lamellen dichter op elkaar, of verder van elkaar geplaatst. Dit geeft het gebouw een wisselende aanblik.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel