nieuws

Start bouw Kellebeek College te Roosendaal

Architectuur

Gisteren is officieel de bouw gestart van het Kellebeek College in Roosendaal. Het nieuwe schoolgebouw, een ontwerp van Jeanne Dekkers Architectuur, biedt niet alleen ruimte aan onderwijs, maar wordt dé ontmoetingsplaats van Stadsoevers.

Start bouw Kellebeek College te Roosendaal

 

 

 

Het ontwerp van Jeanne Dekkers is zowel naar binnen als naar buiten een communicatief gebouw is, het is in één opslag duidelijk dat het hier een onderwijsinstelling betreft die voorziet in moderne zorgopleidingen. Zo vinden verschillende instellingen die raakvlakken hebben met het opleidingsaanbod van het Kellebeek College onderdak in de boulevard, zoals Thuiszorg West-Brabant, Kober groep, S&L zorg en SDW.

Binnen het gebouw zijn alle voorzieningen rondom de centrale ontmoetingsruimte gegroepeerd. Door de open en transparante entree is de centrale hal van het gebouw zichtbaar en is de school daardoor ook direct als zodanig te herkennen.

Ronde gevels

De onderwijsruimten, in het bijzonder de praktijkruimten en de leerbedrijven, zijn vanuit de centrale hal binnen de totale sculptuur duidelijk afzonderlijk te identificeren, maar vormen samen wel één geheel. Het gebouw kenmerkt zich door gewelfde, ronde gevels, waarbij de raampartijen in horizontale banen om het gebouw slingeren, waardoor de hoofdvorm sterk geaccentueerd wordt.

De verwachte oplevering is in het voorjaar van 2014.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel