nieuws

‘Slechtste gebouw ter wereld’ eindelijk open

Architectuur

Het piramide-achtige hotel in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, dat in de internationale media de bijnaam Hotel of Doom kreeg en jarenlang onafgebouwd bleef, opent volgend jaar zijn deuren. Dat heeft de hotelketen Kempinski vrijdag bekendgemaakt, aldus de Zuid-Koreaanse JoongAng Daily.

‘Slechtste gebouw ter wereld’ eindelijk open

 

Onder de voormalig Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il werd in 1987 een begin gemaakt met de bouw van het 105 verdiepingen hoge Ryugyong Hotel. Het werk bleef jarenlang stilliggen en het bouwwerk werd een symbool van de economische malaise waarin het communistische land al decennialang verkeert. Het gebouw werd in 2008 door het Amerikaanse lifestylemagazine Esquire “het lelijkste gebouw in de geschiedenis van de mensheid” genoemd.

 Mirador MVRDV

Het gebouw in Korea komt ook voor in de lijst werelds lelijkste gebouwen van de Britse krant Telegraph. Op plek 9: Het Mirador gebouw in Madrid. Een ontwerp van MVRDV in samenwerking met Blanca Lleó uit 2005. Foto Alamy

 Oordeel zelf.

ANP

 

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel