nieuws

Reizigerspassage Rotterdam Centraal open

Architectuur

De reizigerspassage van het nieuwe NS-station Rotterdam Centraal gaat zaterdag open, zowel vanaf de centrum- als vanaf de noordzijde. Sinds de grote verbouwing van CS in 2007 begon, moesten de 110.000 reizigers die dagelijks van het station gebruik maken zich door een lage en smalle tunnel wurmen richting perrons. De nieuwe passage is zes keer breder en voorzien van winkels en drink- en eetgelegenheden.

Reizigerspassage Rotterdam Centraal open

De sloop van het oude NS-station en vervolgens de bouw van het nieuwe Rotterdam Centraal, inclusief metrostation, is een gigantische klus. Het ontwerp is afkomstig van Team CS. Hierin participeren: Benthem Crouwel, Meyer en Van Schooten en West 8 Urban design & landscape architecture.

 De werkzaamheden gingen door terwijl de treinenloop en reizigersstroom doorgingen. Volgens ProRail betreft het de grootste stationsverbouwing in Nederland sinds de spoorwegen bestaan.

In 2013 zal het nieuwe vervoersknooppunt in zijn geheel in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel