nieuws

Publiek maakt tentoonstelling in de Kunsthal

Architectuur

De Kunsthal Rotterdam komt in 2014 met een tentoonstelling die met het publiek wordt samengesteld. Deelnemers gaan niet alleen werken uitkiezen, maar ook zaalteksten schrijven en het affiche maken ter promotie van de tentoonstelling. Alle aspecten van het inrichten van een tentoonstelling komen aan bod bij dit project onder de titel MaakMee.

Publiek maakt tentoonstelling in de Kunsthal

Het museum wil daarna vaker volgens dit concept gaan werken. Dat maakte directeur Emily Ansenk donderdag bekend, op de dag dat de Kunsthal 20 jaar bestaat. Op deze manier wil het museum via internet bezoekers en kunstliefhebbers meer betrekken bij de samenstelling van tentoonstellingen.

MaakMee is een campagne en bovendien een wedstrijd tussen drie verschillende tentoonstellingen. Iedereen kan stemmen op de tentoonstelling die hij het liefst in de Kunsthal wil zien. Het museum lanceert dit publieksproject in het voorjaar van 2013 door drie tentoonstellingsideeën online te zetten. Het winnende idee wordt uitgevoerd.

De bijdragen van het publiek worden uiteindelijk zichtbaar tijdens de expositie die in het voorjaar van 2014 is te zien.

ANP

 

 

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel