nieuws

Open Huis Klushuizen in Kleiburg

Architectuur

De afgelopen periode hebben ontwerpers, architecten en kunstenaars gewerkt aan de inrichting van vijf kluswoningen in het grootste klushuizenproject van Nederland, de Kleiburgflat in Amsterdam Bijlmer. Morgen is het resultaat te bekijken tijdens een Open Huis en kan ook worden ingeschreven voor een eigen kluswoning.

Open Huis Klushuizen in Kleiburg

Vijftien ontwerpers namen vijf kluswoningen onder handen die als voorbeeld dienen voor geïnteresseerden. Bij het project zijn betrokken: Maaike Thijssen Ontwerp & Kunst, Koen Vleugel ontwerp & interieur, Beerda’s Timmerwerk, ByBaili, O+A, Space & Matter, DeNieuweGeneratie, xyzSolution, Architectencentrale, XVW architectuur, pd+p architecten, Simon De Jong, atelier Zeitgeist, MVM architect, City Index LAB en Sprikk.

In de flat kunnen de klushuizen naar eigen wens worden geschakeld, links, rechts, boven en onder elkaar. Ze zijn geschikt om te wonen en te werken, 30 procent van het klushuis mag worden ingericht als werkruimte. Tijdens het Open Huis kun je alvast een optie nemen op een woning. In totaal is 55.000 m2 aan klushuizen beschikbaar. Als in de zomer van 2013 70 procent is verkocht, gaat het volgende kwart van de Flat in de verkoop.

Zijn de appartementen allemaal verschillend, de buitenkant blijft wel homogeen. Condor Wessels Vastgoed heeft NL Architects ngeschakeld voor de complete renovatie van de Flat. De buitengevels worden aangepakt en de installaties vernieuwd. Ook worden de trappenhuizen onder handen genomen en ontstaat er ruimte voor een levendige en open begane grond.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel