nieuws

Ontwerp OeverZaaijer ‘Ravel Residence’ wint selectie

Architectuur

De Dienst Zuidas van de gemeente Amsterdam wil op de kavel bij de kruising van De Boelelaan en de Antonio Vivaldistraat, Zuidas, deelgebied Ravel, tijdelijke studentenwoningen realiseren. Na een pitch is Verweij Holding met het ontwerp van OeverZaaijer architectuur en stedebouw geselecteerd als partij voor deze ontwikkeling. Het complex zal worden gebouwd door modulair bouwer Jan Snel.

Ontwerp OeverZaaijer ‘Ravel Residence’ wint selectie

Het complex in Ravel van OeverZaaijer architectuur en stedebouw is een innovatief studentencomplex volgens een modulair bouwconcept, dat bestaat uit zelfstandige studentenwoningen met voorzieningen zoals een supermarkt, grand café, uitzendbureau, fietsenmaker en wasserette. Alle woningen zijn voorzien van een keuken en een badkamer. Iedere etage heeft ook een aantal grotere woningen. Het complex bestaat uit 5 verdiepingen met op het dak een basketbalveld en ruimte voor urban farming.

In het najaar van 2013 zal gestart worden met de bouw en naar verwachting kunnen studenten medio 2014 hun intrek nemen in het complex. De bedoeling is dat deze studentenhuisvesting voor een periode van 12 jaar zal staan.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel