nieuws

Nominaties Nederlandse Bouwprijs 2013

Architectuur

Gisteren zijn de nominaties bekend gemaakt van de Nederlandse Bouwprijs 2013. Uit de 137 inzendingen zijn elf nominaties geselecteerd in de categorieën Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen en Civiele kunstwerken. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs. De winnaars worden tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op 6 februari 2013 bekend gemaakt.

Nominaties Nederlandse Bouwprijs 2013

 

 

 

Nominaties Gebouwen:

– het TNT-hoofdkantoor in Hoofddorp van Architectenbureau Paul de Ruiter
– nieuwbouw NIOO-KNAW te Wageningen van Claus en Kaan Architecten
– De Karel Doorman in Rotterdam van Ibelings van Tilburg architecten.

Nominaties Bouwmaterialen – systemen

– Spuittechniek biobased materialen (Warmteplan)
– Rentovloer (Mulder Obdam Bouw)
– Fire Fighting Layer (Bartels Ingenieursbureau)

Nominaties Civiele Kunstwerken

– Mosesbrug Fort de Roovere te Halsteren door ROAD Architecten
– Fietsverbinding over de A2 tussen Maarssenbroek en Haarzuilens van Aletta van Aalst Partners Architecten

Oeuvreprijs

Voor de oeuvreprijs, die wordt uitgereikt aan personen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van een gebouw, civiel kunstwerk, of een (bio-bases) bouwmateriaal of – systeem, zijn drie talenten genomineerd. Ditmaal zijn dit Dirk Horjus (projectleider afdeling Vastgoedproductie WoonFriesland), onze eigen blogger Daan Bruggink (ORGA Architect) en Saxon-Lear Duckworth (architect, Inbo).

Jury

Volgens juryvoorzitter Karla Peijs getuigen de inzendingen voor de Nederlanse Bouwprijs 2012 van creativiteit, duurzaamheid en ondernemerschap in de bouw. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw op 6 februari 2013. Deze feestelijke bijeenkomst is onderdeel van de Internationale Bouwbeurs die van 4 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel