nieuws

“Meer stad nodig in regeerakkoord”

Architectuur

Rudy Stroink roept in een memo onze nieuwe regeringsleiders op de stad tot speerpunt van het regeerakkoord te maken. Volgens hem zijn steden de motor van onze economie en zijn zij van levensbelang voor Nederland om mee te draaien in de wereldwijde economische concurrentiestrijd. “In het regeerakkoord komt de stad er met drie vermeldingen bekaaid van af.”

“Meer stad nodig in regeerakkoord”

 

 

 

Nederland is de afgelopen 150 jaar in hoog tempo verstedelijkt. Inmiddels woont 70 procent van de bevolking in een stedelijk gebied. Het faciliteren van de groei en de daarbij behorende krimp in het platteland moeten belangrijk onderdeel zijn van het regeerakkoord en dat is het volgens Stroink niet. Het gaat wel over zorg en de woningmarkt, het begrotingstekort en de wietpas en draag daarmee de kenmerken van een rijksoverheid die vooral met zijn eigen budgettaire problemen bezig is.

Minister van Stad

Stroink zou zelf inzetten op hoogtechnologische bedrijven, innovatie, bijzondere dienstverlening, cultuur en creativiteit. “Niet erg populaire onderwerpen in jullie snijbegroting. Die ontwikkelingen concentreren zich in en rond de steden. Eindhoven is de slimste stad van de wereld, Amsterdam staat in de top 10 van meest aantrekkelijke vestigingsplaatsen.”

“Ik denk dus ook dat we geen minister van Wonen, maar van Stad nodig hebben, vraag het maar aan Lodewijk Asscher, die begrijpt dat wel.”

Lees de ‘Memo aan Mark en Diederik’

 

 

Reageer op dit artikel