nieuws

Europe 40 under 40 laureaten voor Next en Bleumink

Architectuur

De Nederlandse architecten Annemiek Bleumink, Bart Reuser, Marijn Schenk, en Michel Schreinemakers hebben een Europe 40 under 40 laureaat gekregen. Bleumink is sinds 2011 associate partner bij Kraaijvanger. Reuser, Schenk en Schreinemakers vormen samen met John van de Water Next Architects.

Europe 40 under 40 laureaten voor Next en Bleumink

Dit laureaat wordt jaarlijks toegekend aan de veertig meest veelbelovende Europese ontwerpers door het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design.

Directeur Christian Narkiewicz-Laine van The Chicago Athenaeum zei dat de lichting van dit jaar ‘een aantal van de slimste en meest vooruitstrevende architecten en designers’ bevatte die ooit zijn geselecteerd. “Hun werk is hoogst innovatief, zit vol verbeeldingskracht en is vervuld van een nieuw enthousiasme dat het Europese design vandaag de dag karakteriseert.”

Opvallend in de lijst met laureaten was het grote aandeel Franse architecten: liefst dertien.

 

Bleuminks inzending bestond uit haar afstudeerproject voor de TU Delft: hergebruik van een bestaande loods in de haven van Antwerpen en een bouwtechnische studie naar de aansluiting tussen bestaand en nieuw, de duurzame transformatie van Stadhuis Vlaardingen en de uitbreiding van de American School Early Childhood Center bij de rijksmonumentale boerderij Ter Weer in Wassenaar.

 

 Reuser, Schenk en Schreinemakers  schreven zich in met het gedachtengoed van Next: architectuur en design gebruiken als langzaam maar zeker bewegende massa, die reageert op of tegenstand biedt aan de snel evoluerende maatschappij. Dit doet het bureau al dan niet in opdracht en op alle schalen (van stoel tot stad).

Expositie

Er wordt een expositie gemaakt van alle deelnemers. Deze opent in de lente in Griekenland (Athene) en zal daarna rondreizen door Europa.

Reageren? mail de Redactie Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel