nieuws

Dmau en Openfabric winnen Duurzame Playground

Architectuur

Met het ontwerp ‘Into the Wild’ zijn het Amsterdamse architectenbureau Dmau en het Rotterdamse Openfabric de winnaars van de prijsvraag Duurzame Playground van de Richard Krajicek Foundation.

Dmau en Openfabric winnen Duurzame Playground

Into the Wild van Dmau en Openfabric heeft een stedelijk uiterlijk en een wild innerlijk. In de ‘urban’ buitenste ruimte vinden sporten en gestructureerde spellen plaats. De binnenste ruimte is een wildernis waar kinderen worden gestimuleerd en vrij zijn om hun eigen plek spelenderwijs te creëren of af te breken met gebruik van natuurlijke materialen.

‘De essentie van duurzaamheid ligt in een evenwicht tussen man-made en natuurlijk’. De jury is lovend over de integratie van groen en sport, de combinatie van natuursport en veldsport, het gebruik van duurzame materialen en de zorgvuldige uitwerking van het ontwerp.

100e Playground

De prijsvraag Duurzame Playground is uitgeschreven ter gelegenheid van de opening van de 100e playground van de Richard Krajicek Foundation. De RKF wil iedere jongere de mogelijkheid geven om in een sociaal veilige situatie te bewegen en te sporten. De Foundation daagde met de ontwerpcompetitie (landschaps)architecten, stedebouwkundigen, beeldend kunstenaars uit om mee te denken over de toekomstige duurzame playground. 

Tweede en derde prijs

Een tweede prijs ging naar het ontwerp Het Hergebruikte Appartement van architectenbureau BOARD. In dit ontwerp worden hergebruik, sociale cohesie en sport met elkaar verbonden. Het ontwerp Pop-up Playgrond sleept de derde prijs in de wacht. Het plan van Ruimtelab 2 Architecten speelt in op de trend van tijdelijk ruimtegebruik.

Kwartaalabonnement de Architect?

Reageer op dit artikel